Σελίδες

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Παίξτε με τα παιδιά σας και τα… σκουπίδια


Ποια από εσάς δεν έχει ζηλέψει τις κατασκευές που φέρνουν τα παιδιά σας από τον παιδικό σταθμό; Και πόσες από εσάς δεν θα ήθελαν να περάσουν ώρα με το παιδί τους δημιουργικά χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα γνωστά παιδικά παιχνίδια. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να συγκεντρώνετε πράγματα που κανονικά θα πηγαίνατε στον κάδο ανακύκλωσης και τώρα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να παίξετε με τα παιδιά σας.

Θα χρειαστείτε 4 κουτιά παπουτσιών και ένα μικρότερο κουτί, για να συλλέξετε και να οργανώσετε τα διάφορα υλικά.

-Το ένα θα έχει κόλλα, ψαλίδι, χρώματα, πινέλα, μαρκαδόρους κτλ.

-Το δεύτερο θα έχει κουμπιά και μικρά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε, όπως καπάκια από μπουκάλια πλαστικά ή μπίρας, όσπρια, μακαρόνια κτλ.

-Το τρίτο θα έχει κορδέλες, μικρά υφάσματα (από μπομπονιέρες ή από κομμένα μπατζάκια), σχοινιά, σπάγκους, κορδόνια (από χερούλια σακούλας).

-Το τέταρτο θα έχει κομμάτια από χρωματιστές σακούλες χάρτινες ή πλαστικές, αλουμινόχαρτο και χαρτιά.

-Το πέμπτο, που μπορεί να είναι και λίγο μικρότερο, θα έχει χαρτάκια στα οποία θα έχετε γράψει ιδέες για παιχνίδια που παίζονται στο σπίτι (παντομίμα, τυφλόμυγα, πέτρα ψαλίδι χαρτί, σκοτεινό δωμάτιο, καλτσομπάσκετ) αλλά και ιδέες για κατασκευές (φτιάξτε / κολλήστε ένα αυτοκίνητο, ένα διαστημάνθρωπο, ένα πάνθηρα, ένα φόρεμα, ένα χειμωνιάτικο τοπίο) το καθένα σε άλλο χαρτάκι.

Όποτε βλέπετε ότι τα παιδιά σας βαριούνται, πείτε τους να τραβήξουν με κλειστά μάτια ένα χαρτάκι από το κουτί. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε τα χαρτάκια πού και πού, για να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών σας.

Επίσης, μια βαλίτσα με ρούχα που δεν φοράτε πια ή ρούχα που έχετε για το καρναβάλι, μαντίλια, παλιά καπέλα και τσάντες, θα απασχολήσει επίσης πολύ ευχάριστα τα παιδιά σας στον ελεύθερό τους χρόνο δίνοντάς τους έναυσμα να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους σε συμβολικά παιχνίδια.

Καλή διασκέδαση!

Πηγή: parents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου