Σελίδες

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η διαδικασία του ταΐσματος

Οι ώρες των γευμάτων θα πρέπει να είναι στιγμές χαλάρωσης, άνεσης και ευχαρίστησης, τόσο για το βρέφος όσο και για σας. Σας δίνουν την ευκαιρία να του εκδηλώσετε την αγάπη σας και να αναπτύξετε επαφή μαζί του. Αν είστε ήρεμοι και ικανοποιημένοι, το μωρό σας θα ανταποκριθεί αντίστοιχα. Αν είστε νευρικοί ή αδιάφοροι, μπορεί να διαισθανθεί τα αρνητικά αυτά συναισθήματα, με ενδεχόμενη συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα στη διάρκεια του ταΐσματος.
Θα νιώσετε πολύ άνετα αν καθίσετε σε μια πολυθρόνα ή σε μια καρέκλα, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια για να στηρίξετε τους βραχίονες σας, καθώς θα ταΐζετε το μωρό. Αγκαλιάστε το με το ένα χέρι μισοανασηκώνοντας το σώμα του και υποστηρίζοντας το κεφάλι του. Μην το ταΐζετε όταν είναι ξαπλωμένο σε εντελώς οριζόντια θέση, διότι μπορεί να πνιγεί καταπίνοντας, ενώ υπάρχει πιθανότητα το γάλα να κυλήσει στο μέσο ους, προκαλώντας ενδεχομένως μόλυνση.
Κρατήστε το μπιμπερό σε θέση τέτοια ώστε το γάλα να γεμίζει το λαιμό του μπουκαλιού και τη θηλή. Με τον τρόπο αυτό το μωρό δε θα καταπίνει αέρα καθώς ρουφάει. Για να το κάνετε να ανοίξει το στόμα του και να πιάσει με τα χείλια του την θηλή ενεργοποιήστε το αντανακλαστικό αναζήτησης της θηλής, χαϊδεύοντας με τη θηλή το κάτω χείλος ή το μάγουλο του. Μόλις πιάσει τη θηλή με τα χείλια του θα αρχίσει να ρουφάει και να καταπίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου